Expositie: Land van IJssel

This exhibition is closed

P e r s b e r i c h t

Land van IJssel

Titel: Veld 2017

Vanaf 4 december gaat Peter-Frans de Graaf foto’s, tekeningen, drukwerk en schilderijen van Hollandse landschappen tonen op een expositie in Havezaete De Haere tussen Deventer en Olst.

De opening gaat door:

De Graaf is in deze regio niet alleen erg bekend, maar ook helemaal thuis. Ooit geboren in de provincie Utrecht aan het Veluwemeer heeft hij zijn roots verlegd naar de IJssel en haar omgeving. En altijd speelt de IJssel in zijn werk een hoofdrol. Al is het alleen al het feit dat het grondwater hier ook tot vlak onder je voeten komt. De combinatie van het natte vlakke land en de ongelooflijke suggestie die de coulissen langs de IJssel en de lege weilanden biedt is zijn voortdurende inspiratiebron. Hollanders bejubelen hun vlakke land, maar zijn er tegelijk zo aan gewend dat ze de schoonheid soms via buitenlandse ogen opnieuw moeten leren ervaren.

Hoe lokaal ook, deze tentoonstelling, gecureerd door de nieuwe online galerie New-Dawn-Gallery (Dutch Masters of Contemporary Art) heeft internationale ambitie. Via veelvuldig gebruik van het medium film en internet zal geprobeerd worden ook Amerikaanse, Afrikaanse en Aziatische ogen te openen voor de schoonheid van het Hollandse landschap en de kunstenaars die dat verbeelden. Deze boodschap heeft een traditie van internationale erkenning, waar we graag weer een hoofdstuk aan toevoegen.

Vernissage 4 december

Tijdstip: 15:00 – 17:00 hours

Lokatie: Havezaete de Haere te Olst, the Netherlands (www.kasteeldehaere.nl)

Openingstijden: Vrijdag, Zaterdag & Zondag tussen 10 en 17 uur.

*Voor toegang tot de lokatie gelden de actuele corona-toegangsregels. Kijk voor meer informatie op rijksoverheid.nl.

*Misschien kunt u vanwege uiteenlopende redenen de expositie niet bezichtigen. Daarom biedt NewDawnGallery.com de mogelijkheid aan om op afspraak, via een videoverbinding, te worden rondgeleid. Meld u aan voor een videorondleiding via info@newdawngallery.com.

Perscontact: Olivier Rensing +31 6 1459 1975 / info@newdawngallery.com

Call Now Button